AMSTERDAM - DuPont heeft bij de publicatie van de eerstekwartaalcijfers zijn verwachting voor de winst per aandeel dit jaar nog eens bevestigd. Het Amerikaanse chemieconcern gaat uit van een winst per aandeel van ongeveer USD 3,15, exclusief buitengewone posten. Daarmee ligt de verwachting wat onder die van analisten: zij gaan gemiddeld uit van USD 3,18, zo blijkt uit een peiling van Bloomberg.

Over het eerste kwartaal steeg de winst per aandeel, exclusief buitengewone posten, met 15%, van USD 0,93 naar USD 1,07, terwijl analisten uitgingen van USD 1,03. Inclusief posten steeg de winst per aandeel van USD 0,88 naar USD 1,01, terwijl de nettowinst steeg uitkwam op USD 817 miljoen.

De omzet van het chemiebedrijf steeg van USD 7,4 miljard naar USD 7,8 miljard, ongeveer in lijn met de verwachting onder analisten. Die omzetstijging van 6% is voor 2% toe te schrijven aan volumegroei, voor 2% aan hogere verkoopprijzen en voor 2% aan valuta-effecten.

Bestuursvoorzitter Charles Holliday Jr. van het concern stelt naar aanleiding van de cijfers: 'we hebben een solide start gemaakt in 2007. We blijven streven naar een verbetering van de operationele marge en return on capital terwijl we onze groeistrategie en productie-initiatieven uitrollen.'