Brussel - De Nederlandse bankgroep ABN AMRO zal waarschijnlijk bereid zijn om over een overnamebod te praten met het consortium dat bestaat uit Royal Bank of Scotland, Fortis en Banco Santander. Dat schrijft de Britse krant The Times dinsdag. ABN AMRO onderhandelt over een fusie met het Britse Barclays, maar de exclusiviteit van die gesprekken loopt woensdag af.

Royal Bank of Scotland, Fortis en Banco Santander maakten vorige vrijdag bekend dat ze een bod willen lanceren op ABN AMRO. De drie bankgroepen zouden ABN AMRO willen opsplitsen, waarbij Fortis onder meer de hand zou leggen op ABN's Nederlandse retailnetwerk.

De Financial Times suggereert dan weer dat Barclays en ABN AMRO met elkaar zullen blijven praten na woensdag, wanneer de exclusiviteit van de fusieonderhandelingen afloopt. De slaagkansen van een eventueel bod van Barclays lijken volgens waarnemers nochtans steeds kleiner te worden. Barclays zou volgens analisten zo'n 35 euro per aandeel ABN AMRO kunnen bieden. Daarmee ligt de biedprijs onder ABN's slotkoers van maandag (35,58 euro).