BRUSSEL - De Belgisch-Amerikaanse netwerkbeveiliger Vasco Data Security gaat zijn Europese hoofdkwartier vestigen in het Zwitserse Zurich. Dat meldt de groep in een persbericht. 'Wij denken dat Zwitersland een goede omgeving is voor onze activiteiten en producten. Bovendien is het centraal in Europa gelegen, met goede toegang tot Oost-Europa, Duitsland en Zuid-Europa', verklaart CEO T. Kendall Hunt.

'De nieuwe vestiging heeft geen gevolgen voor ons personeelsbestand in Belgie', bevestigt woordvoerder Jochem Binst. 'Integendeel, wij zijn op zoek naar een twintigtal nieuwe medewerkers.' In de kantoren van Vasco Data in Wemmel werken momenteel 100 werknemers. 'Wij blijven investeren in Belgie om onze groei te ondersteunen met mensen', aldus Binst.

In de Wemmelse vestiging huist het opleidingscentrum van de netwerkbeveiliger, waar nieuwe medewerkers van over de hele wereld gedurende negen maanden een opleiding krijgen.

De vestiging in Zurich zal zich net als de Amerikaanse kantoren in Chicago en Boston bezighouden met het beheer van de technologisch gerelateerde intellectuele eigendommen en de financiele diensten.

Financieel directeur en vice-voorzitter Clifford Bown moet de oprichting van het Zwitsers kantoor in goede banen leiden.