BRUSSEL - Desk Solutions, een 99,9%-dochter van de Lierse IT-specialist Porthus, neemt de kmo-dvisie Dolmino van de Huizingse IT-groep Dolmen over. Dat melden beide bedrijven in een persbericht. De overnameprijs wordt niet vrijgegeven.
Uit hetzelfde bericht blijkt dat Desk Solutions zijn kapitaal verhoogd met 200.000 euro, waarop Dolmen intekent. ''Porthus doet dat niet en ziet daardoor zijn belang van 99,9 procent verwateren'', zegt Ina Suffeleers, woordvoerster van Porthus.

Met de afdeling Small Business Solutions maakte Dolmen IT-oplossingen op maat van de kleine en middelgrote bedrijven. De producten werden de voorbije drie jaar onder het Dolmino-merk aan de man gebracht. Dolmen verkoopt de divisie omdat die niet langer past in zijn focus op de middelgrote bedrijven, openbare sector en grote klanten. Desk Solutions neemt de activiteiten voor een onbekend bedrag over, inclusief de 25 mensen die de afdeling tewerk stelt.

Om een verdere groei te ondersteunen, verhoogt Desk Solutions zijn kapitaal met 200.000 euro, door de uitgifte van nieuwe aandelen. Het management van het bedrijf en Dolmen tekenen in, voor hoeveel is niet bekend. Hoofdaandeelhouder Porthus schrijft niet in en ziet daardoor zijn belang van 99,9 procent verwateren. Woordvoerster Suffeleers wil niet zeggen welk belang het Liers bedrijf overhoudt, ''maar we blijven het bedrijf consolideren''. Op korte termijn wil Porthus het belang verder afbouwen. ''De KMO-markt is voor ons geen kernmarkt. Dat is de belangrijkste motivatie op niet in te schrijven op de kapitaalverhoging'', aldus Suffeleers.