Handel in aandeel Brantano en Mitisika hervat
BRUSSEL - De notering van de aandelen Brantano en Mitiska werd vanmorgen een opgeschort op vraag van de CBFA. Na hervatting steeg de koers van Mitiska met 2,7 procent. Luc Geuten, de hoofdaandeelhouder van Mitiska, is benaderd met een voorstel voor een Europees project.
,,We bekijken een voorstel, maar het is nog niet concreet genoeg'', zei Luc Geuten, de ceo en stichter van Mitiska, gisteren in een telefonische reactie. Het voorstel moet de toekomst van Mitiska niet alleen verzekeren, maar ook naar een hoger niveau tillen, een Europees niveau. Geuten loopt overigens al lang met de ambitie rond om tot een Europees fondsenconcept te komen.

Zoals bekend is de zakenbank Petercam gelast met een zoektocht naar een partner voor Brantano, als gevolg van de wens van Fortis Private Equity om uit te stappen. Tijdens die zoektocht - die erg complex is wegens tal van historische afspraken die bij Brantano bestaan - is een vrij groot aantal partijen aangeschreven. Met enkele groepen werden de jongste weken individuele gesprekken gevoerd.