BRUSSEL - Op Euronext Brussel blijft de Bel20 in de vroege namiddag op een klein verlies noteren. Elders in Europa zijn dalingen groter; de lagere prijzen voor aardolie, goed en koper wegen daar door. In Brussel laten vooral Fluxys en Recticel zich positief opmerken.
Rond 14 uur verliest de Bel20 0,2% tot 3.873,47 punten. De aandelenkorf bevat 10 stijgers en 9 dalers.

Sterkste stijger is Belgacom, dan 1% wint tot EUR 29,09. Ook in andere Europese landen zitten de telecomaandelen in de lift. De Financial Times schreef vanmorgen dat Telecom Italia een radicale herstructurering van zijn vaste en mobiele telefonie-activiteiten plant, met een mogelijke verkoop als gevolg. TI zou zich volledig gaan concentreren op de markt van internet- en mediadiensten.

Omega Pharma stijgt 0,6% tot EUR 42,25 en maakt zo een klein stukje van het verlies van de vorige sessie goed. Na een winstwaarschuwing verloor het aandeel van de geneesmiddelendistributeur vrijdag 4,3%.

Suez zakt 1,3% tot EUR 33,03. Zaterdag werd bekendgemaakt dat de gashandelaar Distrigas de transitactiviteiten van zijn afdeling Distrigas & Co overdraagt aan Fluxys, dat het Belgische gasnetwerk beheert. Tegelijkertijd voeren Publigas, de holding van Belgische gemeenten, en de Franse energiegroep Suez een ruiloperatie door voor hun belangen in Distrigas en Fluxys. Publigas trekt zijn participatie in Fluxys op, terwijl Suez een groter belang krijgt in Distrigas. De operatie moet voor het jaareinde zijn afgerond. Fluxys wint op de brede markt 8,9% tot EUR 2.592.

Innogenetics noteert 2,1% hoger op EUR 9,65. Het Gentse biotechbedrijf ontvangt een schadevergoeding van USD 7 miljoen van de Amerikaanse farmareus Abott Laboratories. Een Amerikaanse rechtbank oordeelde vrijdagnacht dat Abbott een inbreuk pleegde op het octrooi van Innogenetics voor de genotypering van het hepatitis C-virus. De grootte van de schadevergoeding ligt wel onder de verwachtingen van de markt, die op minstens EUR 10 miljoen hadden gerekend.

De schuimrubberverwerker Recticel maakte vanmorgen goede halfjaarresultaten bekend. De nettowinst verachtvoudigde tot EUR 6,3 miljoen op een 7% hogere omzet. Recticel verwacht over 2006 weer winst te zullen boeken. Het aandeel veert 3,95% op tot EUR 9,48.

Ter Beke noteert 1,7% lager op EUR 65,10. De specialist in vleeswaren en bereide gerechten boekte over de eerste zes maanden een nettowinst van EUR 2,3 miljoen, een stijging met 10,8%. De winststijging bleef echter achter bij de omzetgroei, die 29,2% bedroeg, als gevolg van margedruk, stijgende grondstofprijzen en hogere energiekosten.

Bij Real Software zet de daling zich verder door. Het aandeel zakt 16,3% tot EUR 0,72. Het softwarehuis kende de voorbije twee weken een spectaculaire, speculatieve hausse (tot een piek van EUR 1,18) na het bericht over de omzetting van EUR 60 miljoen schuld in kapitaal.

Op de fixingmarkt verliest de holding Beluga 6,8% tot EUR 4,10. Beluga dook in het eerste halfjaar voor EUR 1,13 miljoen in het rood als gevolg van een afboeking in de durfkapitaalportefeuille. Een jaar eerder was er nog een nettowinst van EUR 0,37 miljoen.