Omega Pharma geeft winstwaarschuwing
Mark Coucke, CEO van Omega Pharma
BRUSSEL - Omega Pharma, de verdeler van voorschriftvrije geneesmiddelen en schoonheidsproducten, meldt bij de publicatie van de tweedekwartaalresultaten dat het ,,de cijfermatige jaarprognoses niet bevestigt''. Volgens het farmabedrijf zijn de prognoses wel nog ,,richtinggevend''.
Omega Pharma heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 23,5 miljoen euro, 3,6 procent minder dan de 24,4 miljoen euro een jaar eerder.

De ebitda kwam uit op 38,75 miljoen euro, een daling met 3,4 procent en minder goed dan wat analisten hadden verwacht. De winst per aandeel komt over het tweede kwartaal op 0,91 euro .

Het farmabedrijf publiceerde reeds midden juli omzetcijfers over de periode april-juni, die als zeer ontgoochelend werden ervaren. De omzet daalde tijdens het tweede kwartaal met 3 procent. Vooral de Franse OTC-divisie stelde teleur met een omzetdaling van 18 procent door interne organisatieproblemen. Ook Omega Medical kende een fikse omzetdaling na het afstoten van niet-rendabele contracten.

Het persbericht meldt dat ,,de raad van bestuur van Omega Pharma het momenteel niet aangewezen acht'' de concrete cijfermatige jaarprognoses te bevestigen. Omega Pharma mikte tot nu toe op meer dan 1 miljard euro omzet, 159 miljoen euro bedrijfskasstroom en een winst per aandeel van 3,70 euro. Volgens het bedrijf uit Nazareth zijn de oorspronkelijke jaarprognoses wel nog ,,richtinggevend''.