Bel20 gaat gezapig hoger van start
BRUSSEL - Op Euronext Brussel is de Bel20 licht hoger aan de dag begonnen. Een rustige beursdag wordt verwacht, Wall Street blijft vandaag gesloten ter gelegenheid van Labour Day. Roularta kwam voorbeurs met beter dan verwachte tweedekwartaalresultaten.
Rond 10u00 noteert de Bel20 0,30% hoger op 3.936,01 punten. De index telt 11 stijgers en 6 dalers. Solvay en Mobistar noteren onveranderd.

Binnen de Bel20 zijn er weinig koersschommelingen. Grootste stijger is KBC, dat 0,8% vooruitgaat op EUR 85,40. Grootste daler is Omega Pharma. De specialist in voorschriftvrije geneesmiddelen en gezondheidsproducten verliest 0,9% tot EUR 44,67. Mogelijk anticiperen beleggers al op de halfjaarresultaten die donderdag 7 september bekend worden gemaakt. De omzetcijfers werden reeds gepubliceerd en ontgoochelden beleggers en analisten.

Het nieuws is vooral buiten de sterindex te vinden. Innogenetics gaat 3,8% hoger op EUR 9,50. Het biotechbedrijf heeft in de Verenigde Staten de rechtszaak gewonnen die het had aangespannen tegen Abbott Laboratories. De jury besliste unaniem dat het octrooi van Innogenetics voor de typering van het hepatitis C-virus in al haar aspecten geldig is. Innogenetics verwacht tegen eind deze week een uitspraak over de grootte van de schadevergoeding die het bedrijf toegekend zal krijgen.

Roularta verliest 0,1% tot EUR 49,75 ondanks goede tweedekwartaalresultaten. De mediagroep heeft in het tweede kwartaal van 2006 een nettowinst geboekt van EUR 10,4 miljoen, vergeleken met EUR 9,3 miljoen een jaar eerder. Analisten verwachtten een nettowinst van EUR 8,3 miljoen. De omzet tijdens de periode april-juni steeg met 10% tot EUR 144,2 miljoen. Zoals verwacht leed de audiovisuele divisie onder het WK Voetbal en de herstructureringen bij VMMa, de moedermaatschappij van VTM. Bekeken over de eerste zes maanden van het jaar, daalt de nettowinst lichtjes op jaarbasis. Vorig jaar was er wel een uitzonderlijke winst van EUR 2,1 miljoen door de verkoop van de participatie in Plopsaland.

Real Software zet zijn indrukwekkend koersherstel verder. Vorige week steeg het aandeel 33 procent. Vandaag wordt Real Software opnieuw 28,6% duurder tot EUR 0,72. De groep uit Kontich profiteert voort van het nieuws over de omzetting van 60 miljoen euro schuld in kapitaal.

Spector publiceert nabeurs halfjaarresultaten. Beleggers sturen het aandeel in afwachting 3,4% hoger tot EUR 1,22.