BRUSSEL - De Brusselse beurs is op een rustige maandag licht hoger aan de beursweek begonnen. Stilte voor de storm, want vanaf morgen komen zes van de negentien bedrijven uit de Bel20 met halfjaarcijfers. Om 15 uur publiceert de Nationale Bank de conjunctuurbarometer.
De conjunctuurbarometer van de NBB trekt de aandacht van de economische wereld in Europa, omdat de barometer bekend staat als een betrouwbare weerspiegeling voor de Ifo-indicator voor het ondernemersvetrouwen in Duitsland.

Na een uur handel gaat de Bel20 0,6% hoger tot punten. De graadmeter telt 14 stijgers en 4 dalers. Mobistar noteert onveranderd. InBev is de grootste stijger en wint 1,45% tot EUR 39,2.

Morgen voorbeurs publiceren de beeldvormingsgroep Barco en mobilofoonoperator Mobistar elk hun halfjaarcijfers. Na beurstijd volgt olietankerrederij Euronav. Mobistar noteert in de ochtendhandel aan zijn openingskoers van EUR 63,8. Barco gaat 1,14% hoger tot EUR 71,25. Euronav gaat op de brede markt 1,4% hoger tot EUR 24,99.

Agfa-Gevaert stijgt 1,15% tot EUR 18,48. De Nederlandse bank ABN Amro verhoogt het koersdoel voor de groep van EUR 14,5 naar EUR 16.