BRUSSEL - DSM verkoopt de fabriek van het onderdeel Pharma Chemicals in South Haven, in de staat New Jersey (Verenigde Staten), aan Albemarle. Dit meldt de lokale krant Kalamazoo Gazette op basis van uitspraken van lokale bestuurders.
DSM kondigde in december vorig jaar aan de fabriek in South Haven in 2007 te sluiten en nam hiervoor een last van EUR 24 miljoen na belastingen in het vierde kwartaal van 2005.

Volgens de krant werken DSM en Albemarle momenteel aan de laatste details van de overeenkomst. De Michigan Economic Development Corp. heeft vorige week een pakket van ondersteuningsmaatregelen, waaronder een belastingbate van USD 4,1 miljoen met een looptijd van 11 jaar, goedgekeurd voor Albemarle.

De krant stelt dat de lokale overheid na de aankondiging van DSM dat de fabriek gesloten zou worden op zoek is gegaan naar potentiele kopers voor de fabriek, vanwege het belang voor de lokale werkgelegenheid. Bij de fabriek in South Haven werken 142 mensen. In South Haven wonen iets meer dan 5.000 mensen.