France Telecom wil PagesJaunes verkopen aan KKR
BRUSSEL - France Telecom wil zijn belang van 54 procent in PagesJaunes, de Franse 'Gouden Gids', voor ruim 3,3 miljard euro verkopen aan de durfkapitaalgroep Kohlberg Kravis Roberts & Co. Dat schrijft de Franse telecomgroep, het moederbedrijf van de Belgische gsm-operator Mobistar, in een persbericht.
'France Telecom heeft er voor gekozen de exclusiviteit te geven aan KKR op basis van een verkoopprijs van EUR 3,3 miljard voor 54% van PagesJaunes, ofwel een prijs per aandeel van EUR 22', schrijft France Telecom. KKR zal EUR 0,60 per aandeel extra betalen aan France Telecom, als de durfkapitalist na een gepland openbaar bod meer dan 95% van de aandelen in handen heeft.

France Telecom liet vorige maand weten zijn belang in zijn telefoongidsenfiliaal gedeeltelijk of volledig van de hand te willen doen. De groep beschouwt de activiteiten niet langer als strategisch en vindt het behoud van een meerderheidsbelang in PagesJaunes bijgevolg niet meer noodzakelijk.

France Telecom hoopte met de verkoop ongeveer EUR 3,5 miljard op te halen, maar de interesse was naar verluidt niet bepaald overweldigend. Zo was er flink wat speculatie als zou de Franse telecom- en mediagroep Vivendi geinteresseerd zijn, maar die liet eerder deze maand weten geen bod uit te zullen brengen op PagesJaunes, dat pas twee jaar geleden naar de beurs trok.