Brussel (TIJD-NIEUWSLIJN) - De Brusselse beurs is vrijdagmorgen lager van start gegaan, in lijn met de Europese markten. De markt ligt er stil bij op deze nationale feestdag. Wall Street ging afgetekend lager. De resultaten van Ford en Intel vielen tegen en in Europa verliezen Infineon en Ericsson terrein na de publicatie van kwartaalresultaten.


In Israel maken onbevestigde mediaberichten gewag van een mogelijke massale mobilisatie van reservisten voor een uitbreiding van de strijd in Libanon tegen Hezbollah.

Omstreeks 9.40 uur noteert de Bel20 0,2% lager op 3.680,47 punten. Elf aandelen gaan lager, 6 hoger en 2 blijven stabiel. Colruyt tekent voor de sterkste daling binnen de index en zakt 1,1% op EUR 125,90. Aan de andere kant van het spectrum wint Agfa-Gevaert 1,6% tot EUR 18,81.

Suez noteert stabiel op EUR 31,73. Het filiaal Degremont en de Spaanse partner Aguas de Barcelona hebben een contract binnengehaald van EUR 159 miljoen voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie gedurende twee jaar van een ontziltingsinstallatie in Barcelona.

De meststofproducent Rosier, voor 57% in handen van Total, boekte voor her eerste halfjaar een nettowinst van EUR 2 miljoen, een stijging met 2,3%. Het aandeel staat onveranderd op EUR 130.

ING verlaagde het koersdoel voor Quest for Growth maar behoudt het advies 'buy'. De privak is stabiel op EUR 8,80.

D'Ieteren noteert 0,8% lager op EUR 249,80 na op een bepaald moment meer dan 6% te zijn gedaald. Deze koersbewegingen vonden plaats bij een minieme handel.

David Collin david.collin@lecho.be