AMSTERDAM) - Infineon, Europa's grootste producent van halfgeleiders, heeft in het op 30 juni 2006 afgesloten derde kwartaal van het boekjaar 2005/06 een verlies geleden van EUR 23 miljoen. Een jaar eerder leed het Duitse concern nog een verlies van EUR 240 miljoen.
Het verlies is kleiner dan analisten hadden voorspeld. Volgens Thomson werd gemiddeld een verlies van EUR 25 miljoen voorzien.

Infineon verwacht voor het vierde kwartaal vergeleken met het derde kwartaal een stijging van zowel omzet als bedrijfsresultaat van de twee overblijvende onderdelen na de afsplitsing van de geheugenactiviteiten.

De omzet nam in het derde kwartaal toe met 23% op jaarbasis tot EUR 1.972 miljoen. Vergeleken met het tweede kwartaal daalde de omzet met 1%. Analisten gingen uit van een omzet van EUR 2.005 miljoen.

Het bedrijfsresultaat bedroeg EUR 49 miljoen positief, waar een jaar eerder nog een verlies van EUR 234 miljoen werd geleden en in het tweede kwartaal nog een winst van EUR 28 miljoen werd geschreven. Analisten hadden een bedrijfsresultaat van EUR 44 miljoen voorzien.