AMSTERDAM - Numico heeft de babyvoedingsactiviteiten in India verkocht aan Wockhardt voor een niet nader te noemen bedrag. Dat heeft het Numico vrijdag bekendgemaakt in een persbericht. Met de verkoop heeft Numico de Dumex-integratie naar eigen zeggen 'succesvol' afgerond.


'Na een grondige analyse van de concurrentie, de marktpositie van Dumex in India en de investeringen die benodigd zijn om een langdurige winstgevende positie in India op te bouwen, heeft Numico besloten de babyvoedingsactiviteiten in India, die een onderdeel vormden van de acquisitie van Dumex die begin 2006 werd afgerond, te verkopen', aldus de onderneming.

Numico's babyvoedingsactiviteiten in India - met ongeveer 230 medewerkers - waren verliesgevend in het eerste kwartaal van 2006 en zijn verantwoord onder 'netto verlies uit beeindigde activiteiten'. De verkoop heeft geen materiele financiele invloed op Numico's resultaten.

Wockhardt Ltd. is een aan de beurs genoteerde farmaceutische en biotechnologische onderneming gevestigd in Mumbai (India) met een jaarlijkse omzet van meer dan USD 300 miljoen.

Vorige week meldde het Indiase financiele nieuwsblad The Economic Times al dat Numico kopers had gevonden voor de Indiase babyvoedingsactiviteiten. Een van de geinteresseerden zou het Indiase farmaciebedrijf City Pharma zijn.