Brussel (TIJD-NIEUWSLIJN) - Het Franse telecombedrijf Neuf Cegetel heeft interesse in het Franse filiaal van het Zweedse Tele2. De twee voeren vergevorderde onderhandelingen, stelt de Franse zakenkrant Les Echos zonder bronnen te vermelden. Belgacom heeft een belang van iets meer dan 5% in Neuf Cegetel.

Tele2, de twee grootste telefoonoperator van Zweden, probeerde vorig jaar zijn Franse divisie tevergeefs van de hand te doen voor EUR 500 miljoen. Toen bestudeerden Telecom Italia, Neuf Telecom, Free en Deutsche Telekom het dossier. Volgens Les Echos zou de overnameprijs nu EUR 400 miljoen bedragen. Tele2 wordt geadviseerd door Rothschild.

Neuf Cegetel zou dankzij een overname 300.000 ADSL-klanten in handen krijgen en daarmee de kloof met zijn rivaal Free verkleinen. Neuf Cegetel is bovendien de belangrijkste leverancier van Tele2, wat bevorderlijk is voor de integratie.

Tele2 is ook eigenaar van de eerste virtuele mobiele operator (MVNO) van Frankrijk, goed voor 190.000 klanten. De operator maakt gebruik van het netwerk van Orange, dat de klanten zou kunnen overnemen mocht Tele2 worden teruggekocht door een concurrent.

Seba Rousseau sebastien.rousseau@tijd.be

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 2 4231769; fax: +32 2 4231610)