Solvay bouwt PTFE-fabriek in China
Foto: rr
BRUSSEL - De Belgische farma- en chemiegroep Solvay gaat in China een nieuwe productie-eenheid voor polytetrafluoroethyleen (PTFE) bouwen. De productie zal er van start gaan in de tweede helft van 2007, ,afhankelijk van de toelating door de betrokken autoriteiten''. Hoe groot de investering is, maakt Solvay niet bekend.
Solvay verkoopt PTFE Micro Poeders onder de merknaam Polymist. Deze poeders worden gebruikt voor tal van toepassingen, onder meer bij de productie van cosmetica, polijstinkten, hoogperformante smeermiddelen en warmtebestendige materialen. Door de snelle ontwikkeling van de lokale consumptiemarkt, maar ook doordat sommige klanten van Solvay lokale productie-eenheden oprichten, stijgt de vraag naar Micro PTFE in Azie, in het bijzonder China.

De nieuwe fabriek wordt gebouwd in het Jiangsu High-Tech Fluorochemisch Industrie Park in Changshu, ongeveer 100 km ten westen van Shanghai. In een eerste fase zal de eenheid 50.000 m2 bestrijken, maar Solvay kan in het park uitbreiden tot 350.000 m2.