BRUSSEL - In de Verenigde Staten zijn de benzinevoorraden van vorige week iets minder sterk gestegen dan verwacht. Dat blijkt uit de cijfers die het Amerikaanse ministerie van Energie woensdag heeft vrijgegeven. De voorraden voor de andere olieproducten vielen daarentegen iets hoger uit dan voorspeld.
In de week die eindigde op 2 juni stegen de benzinevoorraden met 1 miljoen vaten tot 210,3 miljoen vaten. Analisten hadden een stijging met 1,5 miljoen vaten voorspeld. De markt heeft momenteel het meeste oog voor de benzinevoorraden. In de Verenigde Staten is immers het zomerseizoen van start gegaan, dat traditioneel wordt gekenmerkt door een piek in het benzineverbruik. De voorbije drie weken lag de vraag naar benzine in de VS al 0,7 procent boven die van vorig jaar.

De wekelijkse voorraden voor ruwe olie stegen met 1,1 miljoen vaten tot 346,6 miljoen vaten. Waarnemers hadden hier op een daling met gemiddeld 500.000 vaten gerekend. De voorraden voor stookolie stegen met 1,8 miljoen vaten tot 120,7 miljoen vaten. Analisten hadden hier een toename met 1,75 miljoen vaten voorspeld.