Telenet lonkt naar Nederlandse kabelmaatschappijen
Foto: belga
BRUSSEL - Telenet, dat allerlei diensten aanbiedt via de tv-kabel, lonkt naar zijn sectorgenoten in Nederland. Het biedt niet mee op Casema, maar het sluit een initiatief voor Essent Kabelcom, dat ook te koop staat, niet uit als het naast de Waalse kabelmaatschappijen grijpt.
Dat schrijft De Tijd. In heel Europa is het kabellandschap in beweging. In Nederland staan Kabelcom, een onderdeel van energiegroep Essent, en Casema, dat in handen is van een aantal investeringsmaatschappijen, in de etalage. Kabelcom en Casema zijn respectievelijk de tweede en de derde grootste speler bij onze noorderburen.

Prijskaartje

Volgens een goedgeplaatste bron onderzocht Telenet of het mee in de strijd om Casema zou stappen. Maar uiteindelijk besloot het Belgische bedrijf zijn kruit niet te verschieten op het dossier. Mogelijk komt Telenet wel in actie voor Kabelcom. Maar als dat gebeurt zal dat hoogstwaarschijnlijk enkel het geval zijn als Telenet in Wallonie uit de boot valt.

Aan Casema hangt een prijskaartje van 2 miljard euro. Mogelijk kost Kabelcom nog meer omdat het groter is dan Casema. De omvang van de bedragen die circuleren voor beide Nederlandse kabelaars, maakt dat Telenet normaal gezien moet samenwerken met partners alvorens het een dossier bij onze noorderburen financieel aankan.

De leiding van Telenet verkondigt steevast dat overnames niet prioritair zijn en dat Belgie de voorkeur geniet boven Nederland als er zich toch mogelijkheden voordoen. Maar het aantal Belgische kabelbedrijven dat voor een verkoop in aanmerking komt, raakt op.