BRUSSEL - Keyware, een specialist in technologie die de identiteit controleert, heeft tijdens het eerste kwartaal voor haar afdeling Terminals&Transactions een omzetstijging geboekt van 20% tegenover deze periode vorig jaar, zo liet het bedrijf dinsdag weten in een persbericht. Terminals&Transactions overschreed de kaap van 10.000 betaalterminals. Er werd geen omzetbedrag vrijgegeven voor de afdeling, de grootste van het bedrijf. Keyware beklemtoont wel zijn buitenlandse ambities.


De Belgische markt voor betaalterminals blijft groeien, maar de Terminals&Transactions-divisie van Keyware groeit nog sneller, zo zegt Keyware. Het bedrijf stelt vast dat de vraag stijgt naar betaalterminals, maar ook naar andere elektronische betalingswijzen zoals betalingen via internet, mobiele telefoon en binnenkort zelfs interactieve digitale televisieplatformen.

Behalve haar betaaltoepassingen wil Keyware ook volop haar multifunctionele oplossingen promoten, waarbij bijvoorbeeld betaaltransacties, SIS-kaartverificatie, getrouwheidskaarten en elektronische geldbeugels op een en hetzelfde toestel kunnen verwerkt worden. Tijdens het tweede trimester start Keyware hiervoor een marketingcampagne op.

Ook de nieuwe Europese regelgeving brengt belangrijke opportuniteiten met zich mee, waardoor Keyware zich binnen deze markt ook naar het buitenland kan richten.

Gedelegeerd bestuurder Stéphane Vandevelde zegt in het persbericht dat zijn bedrijf moet profiteren van dit Europees momentum, om in een periode van enkele maanden ook buiten de Belgische context te kunnen groeien. "We hebben er vertrouwen in dat onze financiele partners zullen meewerken om de waarde van Keyware te laten toenemen bij alle stakeholders."