Brussel - Bertelsmann plant de verkoop van zijn muziekactiviteiten. De opbrengst van de verkoop moet verhinderen dat de Belgische Frere-holding GBL zijn belang van 25,1% in de Duitse mediagroep naar de beurs brengt. Dat meldt Financial Times Deutschland. De krant beroept zich op anonieme bronnen dicht bij het dossier.

De familiale controle-aandeelhouder, de familie Mohn, zou zich volgens FT Deutschland terugtrekken uit Sony BMG, de joint-venture met Sony rond muziek, om het 25,1%-belang van de Waalse zakenman Albert Frere te kunnen overkopen.

De mediageruchten als zou Bertelsmann een onderdeel van de groep verkopen om GBL uit te kopen zijn niet nieuw. Eind maart schreef de Financial Times ook al dat Bertelsmann de verkoop van haar muziekactiviteiten voorbereidt. Toen klonk het dat die verkoop zo'n EUR 2 miljard zou opleveren.

Vorige week herhaalde Albert Frere in de marge van de algemene vergadering van GBL dat 'een IPO van Bertelsmann ons voorkeurscenario blijft omdat dat hetgene is wat we hadden afgesproken toen we het belang namen'.