France Telecom boekt omzetstijging
ANTWERPEN - France Telecom heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt van 12,8 miljard euro. Dat is een stijging van 10,3 procent die te danken is aan positieve wisselkoerseffecten en de consolidatie van het Spaanse Amena. De marge viel wat terug, maar minder dan verwacht. De Franse telecomgroep zit naar eigen zeggen op schema om de jaardoelstellingen te halen.
Op vergelijkbare basis was er 2,2% omzetgroei in de eerste drie maanden. De omzetgroei komt hoofdzakelijk uit mobiele diensten (+24,5%) en uit de ontwikkeling van triple-playdiensten voor breedband. In het tweede kwartaal zal de groep nieuwe internet- en mobiele diensten lanceren onder de naam Orange, wat betekent dat de merknaam Wanadoo verdwijnt. De klassieke vastelijndiensten zetten hun achteruitgang in Frankrijk en Polen verder.

Druk

Het bruto operationeel resultaat kwam uit op EUR 4.671 miljard, iets boven de gemiddelde analistenverwachting en goed voor een marge van 36,5% tegenover 37,2% vorig jaar op vergelijkbare basis en 37,7% op reele basis. De terugval is het gevolg van de toename van de commerciele kosten met 9%. "De concurrentiele druk is toegenomen in Europa", verklaart het bedrijf.

"De kwartaalresultaten zijn in lijn met de jaardoelstellingen", aldus het persbericht. France Telecom schoof bij de presentatie van de jaarresultaten voor 2006 een omzetgroei van minstens 7% op reele basis en 2% op vergelijkbare basis naar voor. Wat de operationele marge betreft, mikte het bedrijf op een daling van 1 a 2 basispunten.

De groep bevestigt haar doelstelling om dit jaar een kasstroom van EUR 7 miljard te realiseren door een controle op de kosten en de kapitaaluitgaven.