KBC heeft shortlist klaar voor Spaanse dochter
Foto: rr
ANTWERPEN - KBC Groep heeft een shortlist opgemaakt van 5 financiele ondernemingen die geinteresseerd zijn in een mogelijke overname van de Spaanse vermogensbank Banco Urquijo. Het gaat om de Spaanse instellingen Banco Sabadell en Banif, het Britse Barclays, het Portugese Espirito Santo en Credit Agricole uit Frankrijk. Dat schrijft de Spaanse krant CincoDias op zijn website, zonder bronnen te vermelden.


Volgens CincoDias liggen de biedingen een stuk hoger dan de 500 miljoen euro die KBC aanvankelijk als waardering voor Banco Urquijo zou hebben becijferd. Sommige biedingen zouden zelfs hoger liggen dan 700 miljoen euro, wat bijna 2 keer zoveel is als wat KBC 3 jaar geleden voor Urquijo neertelde.

Steeds volgens het Spaanse blad zou KBC tegen mei de verkoop willen rond hebben.

Eind januari liet KBC weten een mogelijke verkoop van Banco Urquijo te onderzoeken. In afwachting zei KBC aan een integratie van Banco Urquijo in KBC Bank te werken.

Banco Urquijo is vooral gespecialiseerd in private banking en bedrijven, maar heeft ook particuliere klanten. Het netwerk telt 60 kantoren en 815 medewerkers.