ANTWERPEN - Atenor, de beursgenoteerde groep uit Terhulpen die actief is in vastgoed en motorhelmen, is uit de rode cijfers. Het voorbije jaar boekte de groep een nettowinst van 11,7 miljoen euro tegen een verlies van 2,6 miljoen in 2004. Atenor heeft een princiepsakkoord met een niet nader genoemde firma voor de verkoop van het brandblusbedrijf Delta Extinctors. Atenor plant de splitsing van het aandeel in 7.
Volgens de firma met hoofdzetel in Ter Hulpen is het goede resultaat grotendeels te danken aan aan de verkoop van de resterende aandelen North Galaxy, de verkoop van de participatie in Matermaco (materiaal voor onder meer de landbouw) en zijn filiaal Matera, en het saneringsprogramma van de ImaG-groep (motor- en vrijetijdshelmen).

Atenor kondigde eveneens aan dat het een princiepsakkoord heeft voor de verkoop van Delta Extinctors, gespecialiseerd in de productie en commercialisatie van brandblusapparaten van 1 tot 3 kg. De koper noch het verkoopsbedrag werden bekendgemaakt. Atenor wil enkel kwijt dat een familiaal bedrijf betreft, actief in de metaalindustrie. Vorig jaar boekte Delta Extinctors een omzet van EUR 10 miljoen. Er werken 46 mensen. Atenor boekt een minderwaarde van EUR 1,6 miljoen op de verkoop. Atenor gaf eerder al te kennen zich te willen toespitsen op zijn Belgische en Luxemburgse vastgoedactiviteiten.

De raad van bestuur stelt aan de algemene vergadering van 28 april 2006 een brutodividend voor van EUR 7,21 (EUR 5,4075 netto), een stijging van 10% op jaarsbasis. Bovendien wil Atenor het aandeel splitsen in 7. De splitsing vindt plaats op 4 mei 2006, vlak voor de uitkering van het dividend.

Stephan Sonneville, gedelegeerd bestuurder van Atenor, wil zich niet aan voorspellingen voor 2006 wagen. Wel zei hij dat Atenor momenteel werkt rond vijf vastgoedprojecten, goed voor een totaalbedrag van EUR 85 miljoen. Die projecten moeten de komende 3 tot 5 jaar bijdragen aan het resultaat van Atenor.