Fusie Tele2 en Versatel geblokkeerd
AMSTERDAM - Het Zweedse telecomconcern Tele2 mag zijn plannen om zijn Nederlandse divisie juridisch te laten fuseren met sectorgenoot Versatel voorlopig niet doorzetten. Dat zou de Ondernemingskamer in Amsterdam vrijdagochtend hebben bepaald, zo meldt Dow Jones.
Aandeelhouders in Versatel, onder leiding van het Britse investeringsfonds Centaurus Capital Limited, hadden de Ondernemingskamer verzocht om de fusieplannen op te schorten totdat de twist over de waarde van Versatel is beslecht.

Centaurus en 'andere' verzoekers dienden eerder dit jaar een nieuw verzoek in bij de Ondernemingskamer te Amsterdam voor het treffen van voorlopige voorzieningen tegen de juridische fusie die Tele2 wil doorvoeren bij het overgenomen Versatel.

De Ondernemingskamer benoemde in december 2005 nog drie onafhankelijke commissarissen bij het telecombedrijf. Versatel leed destijds een nederlaag in een door enkele minderheidsaandeelhouders voorgedragen rechtszaak, waarin belangenverstrengeling bij sommige bestuurders werd gepleit.