Banco Sabadell doet bod op Spaanse KBC-dochter
ANTWERPEN - Banco Sabadell, de op drie na grootste bank van Spanje, heeft een niet-bindend bod uitgebracht op Banco Urquijo, de Spaanse private bank van KBC Groep. Dat blijkt uit een melding aan de beurstoezichthouder.
Sabadell zegt niets over de waarde van het bod. ,,Sabadell is inderdaad een van de partijen die een niet-bindend bod heeft uitgebracht'', bevestigt Viviane Huybrecht, woordvoerster van KBC.KBC Groep, via KBL de eigenaar van Banco Urquijo, liet eerder weten de mogelijkheid van een verkoop van de Spaanse bank te bestuderen. In afwachting werkt KBC aan een integratie van Banco Urquijo in KBC Bank. ,,In de eerste jaarhelft willen we de knoop doorhakken'', herhaalt Huybrecht.

,,De fase voor het indienen van niet-bindende biedingen is afgesloten. Een aantal partijen deed een bod, waaronder Sabadell. Over het aantal en de identiteit van de partijen leggen wij geen verklaringen af'', verduidelijkt Huybrecht. De Spaanse toezichthouder verplichte Banco Sabadell om zijn intentie bekend te maken, aldus de woordvoerster nog.

Eerder zei KBC dat diverse spelers al hun interesse hebben betoond voor Banco Urquijo. Volgens Spaanse media zou ook BNP Paribas zijn oog hebben laten vallen op Urquijo.