AMSTERDAM - ING Groep wil de Britse effectenbank Williams de Broe verkopen. Dit meldt The Independent vrijdag zonder bronnen te noemen.
Volgens de krant heeft ING al een informatiememorandum overhandigd aan ten minste zes geinteresseerde partijen. Tot deze partijen behoren volgens de krant Evolution Group, Kaupthing en Alchemy Partners.

De krant stelt dat het verkoopproces zich in een vroeg stadium bevindt en dat het tot minimaal juni zal duren voor er een overeenkomst is. De overnameprijs wordt op zo'n 30 miljoen pond geschat.

De krant stelt dat ING vorig jaar een voorziening van 56 miljoen pond moest nemen wegens een 'zwart gat' in de boeken van het 137 jaar oude bedrijf, waarna de directeur en chief operating officer werden geschorst.

ING is sinds 1998 eigenaar van Williams de Broe, toen het Banque Bruxelles Lambert (BBL) kocht. BBL, de voormalige werkgever van Michel Tilmant, de huidige bestuursvoorzitter van ING, kocht in 1984 een belang in Williams de Broe, een van de oudste effectenhuizen in Londen.