ANTWERPEN - Durfkapitaalgroep Sofinim, voor 74 procent in handen van investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren, verwerft 50 procent in Turbo's Hoet Groep. Sofinim bereikte daarover een princiepsakkoord met Alfred Hoet.
Sofinim neemt bestaande aandelen over en schrijft in op nieuwe, waardoor het 50 procent in handen krijgt van de nieuwe vennootschap Turbo's Hoet Groep (THG). Die vennootschap verkoopt nieuwe en gereviseerde turbo's en andere onderdelen voor vrachtwagens en personenwagens en is op vlak van turbo's marktleider in de Benelux en Frankrijk. De groep heeft 10 service- en/of verkoopspunten in Belgie, Frankrijk en Bulgarije waar ze DAF-vrachtwagens verkoopt en onderhoudt. Tenslotte beschikt THG over een vloot van 1.800 vrachtwagens die ze least en verhuurt op korte termijn.

De activiteiten op vlak van trailerbouw en tweedehandshandel van vrachtwagens maken geen deel uit van de transactie en zullen verder worden uitgebouwd onder de exclusieve leiding van de familie Hoet.

Piet Wauters neemt de leiding van het executief comite dat het nieuwe THG zal aansturen. Alfred Hoet wordt voorzitter van de raad van bestuur, die paritair wordt samengesteld uit vertegenwoordigers van de familie Hoet en Sofinim.

Deze nieuwe groep realiseerde in het jaar 2004 (pro forma) met 520 medewerkers een omzet van 174 miljoen euro en een netto-winst van 4,3 miljoen euro. Voor 2005 wordt een gelijkaardige nettowinst verwacht bij een licht hogere omzet.

,,Met deze transactie leggen Alfred Hoet en Sofinim de basis voor een partnership dat de ambitie, de kennis en de financiele middelen heeft om de 3 huidige activiteiten nationaal en internationaal verder te ontwikkelen'', zo staat te lezen in het persbericht van AvH. De mededingingsautoriteiten moeten deze operatie nog goedkeuren.