ANTWERPEN - Vastgoedbevak Warehouses De Pauw (WDP) investeert ongeveer 20 miljoen euro in het logistiek park van Courcelles, nabij Charleroi. WDP koopt 106.000 m2 grond in het park. De bevak wil er onmiddellijk starten met de bouw van een pand voor de vestiging van het distributiecentrum van DPD, de pakjesdienst van de Franse Post. Daarnaast blijft er 35.000 m2 potentieel voor bijkomende opslagruimtes, zo meldt WDP in een persbericht.
In een eerste fase reserveert WDP een terrein van 30.000 m2 voor DPD. Er moet daarop een nieuwbouw komen van 8.000 m2 die in 2007 gefaseerd in gebruik zal worden genomen met een huurcontract van 12 jaar vast. De ontwikkeling van de site en de bouw van het pand is goed voor een investering van 4 miljoen euro. In een latere fase is een verdere uitbreiding van 2.220 m2 voorzien. DPD zal op de nieuwe site zijn vaste uitvalsbasis voor Wallonie vestigen.

Naast het DPD-project beschikt WDP over een verder ontwikkelingspotentieel van minimaal 35.000m2 opslagruimtes op de site in Courcelles. Alles bij elkaar bedraagt het totale investeringsplan daardoor ongeveer 20 miljoen euro.

WDP gelooft sterk in de site in Courcelles, waarvan de ontwikkeling steun krijgt van het Marshallplan van de Waalse overheid. ,,Courcelles kent een schitterende ligging, vlakbij de autostrade op slechts 45 kilometer van Brussel en op een erg centrale locatie in Wallonie'', aldus Tony De Pauw, CEO van WDP.

Met de investering in Courcelles zet WDP een eerste stap in de uitvoering van zijn strategisch groeiplan, waarbij onder meer de nadruk werd gelegd op een betere diversificatie van de Belgische vastgoedportefeuille. ,,Courcelles betekent voor WDP een erg mooie toevoeging aan onze portefeuille en het is tevens een uitstekende kans om in het kader van onze strategische focus onze aanwezigheid in het zuiden van Belgie uit te breiden'', zegt De Pauw.

WDP deelt in het persbericht ook nog mee dat Fanny Schaeverbeke voortaan commercieel directeur is van WDP. Zij komt over van Cora en zal instaan voor de prospectie, de verhuringen aan de klanten en het klantenbeheer.