Alcatel en Lucent willen fuseren
AMSTERDAM - Alcatel, de grootste producent van apparatuur voor breedbandinternet ter wereld, voert fusiegesprekken met het Amerikaanse Lucent Technologies. Dit hebben de twee bedrijven vrijdagnacht bekendgemaakt.
Een fusie van Lucent met Alcatel zou op basis van de cijfers over 2005 een bedrijf opleveren met een omzet van 21 miljard euro en ruim 88.000 medewerkers. Beide ondernemingen hebben ook vestigingen in België.

Volgens Alcatel en Lucent wordt gewerkt aan een fusie van gelijken volgens marktprijzen. Lucent heeft een marktkapitalisatie van 12,6 miljard dollar, ongeveer 10,5 miljard euro, Alcatel 18,4 miljard euro. Alcatel heeft de voorbije jaren fors geherstructureerd, bij Lucent is dat proces nog niet afgerond.

Het is de tweede keer dat de twee bedrijven proberen te fuseren. In 2001 werden ook al fusiegesprekken gevoerd, maar die werden destijds afgebroken, zonder een reden te geven.

"We kunnen niet garanderen dat er een akkoord wordt bereikt of dat er een transactie komt. We geven geen verdere commentaar meer tot er een akkoord is", zo besluit de tekst