ANTWERPEN - Het Antwerpse bedrijf AW Systems trekt naar de Vrije Markt van Euronext Brussel. De operatie is gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar. Het bedrijf wil 1 tot 1,5 miljoen euro ophalen via de uitgifte van nieuwe aandelen. Dat meldt De Tijd.
AW Systems is gespecialiseerd in besturingsapparaten voor de industriele sector. Arbeiders kunnen met die apparaten vanop een afstand kranen, bulldozers of locomotieven besturen. AW Systems is na de distributeur van chemische producten Arpadis het tweede Vlaamse bedrijf dat opteert voor een notering op de Vrije Markt.

Bij zijn oprichting was All Weighing Systems (nu AW Systems) gespecialiseerd in weegsystemen. Maar het aanmaken van besturingsapparaten werd snel zijn hoofdactiviteit. Die vertegenwoordigt vandaag 95% van de omzet van EUR 2 miljoen. Het bedrijf is in handen van Jack Wijnants, de gedelegeerd bestuurder. Het wordt bij de beursgang gewaardeerd op EUR 4 tot 4,5 miljoen. AW Systems wil de verse middelen gebruiken voor externe groei en de ontwikkeling van nieuwe producten. De adviseur Small Caps Finance (SCF) begeleidt de transactie.