ANTWERPEN - De netbeheerder Elia verwacht dat zijn nettowinst over 2006 ongeveer 3 miljoen euro hoger zal uitkomen dan de door de regulator CREG goedgekeurde nettowinst van 67,7 miljoen. Dat zei financieel directeur Jan Gesquiere op de persconferentie over de jaarresultaten.
,,De CREG heeft beslist voor 2006 de financiele kortetermijnschulden in mindering te brengen van de regulatory asset base (RAB). Het gaat om een bedrag van ongeveer EUR 300 miljoen'', specifieerde Gesquiere. "Dat is de reden waarom de door de CREG aanvaarde RAB voor 2006 van EUR 3,341 miljard lager ligt dan analisten hadden voorzien."

Elia ging in beroep tegen deze beslissing van de CREG bij de Raad van State, maar heeft zijn financiele structuur intussen aangepast. "Wij hebben onze kortetermijnleningen nu vervangen door een langetermijnkrediet," legde Gesquiere na afloop van de persconferentie uit. "Dat betekent dat wij in 2006 geen kortetermijnschulden meer zullen hebben."

"Deze wijziging van de financiele structuur zou een positieve impact moeten hebben van ongeveer EUR 3 miljoen op de resultaten van 2006 tegenover de door de CREG goedgekeurde nettowinst van EUR 67,7 miljoen", aldus tot slot Gesquiere.