ANTWERPEN - De groep Beaulieu Kruishoutem heeft een akkoord gesloten met bijkomende aandeelhouders van Associated Weavers (AWI) voor de verkoop van hun aandelen in de tapijtgroep. In totaal heeft BNI, een onderdeel van Beaulieu Kruishoutem, nu een akkoord op zak voor de verkoop van 50,69% van het kapitaal van Associated Weavers.
De aandelen zullen worden overgenomen aan 11 euro per aandeel. Dit is dezelfde prijs als deze die zal worden betaald aan andere aandeelhouders waarmee BNI op 14 maart een overeenkomst heeft gesloten.

Na de aankoop van 50,69% van de aandelen zal BNI een openbaar overnamebod (OBA) lanceren op alle aandelen van AWI tegen EUR 11 per aandeel. Het bod zal ook van toepassing zijn op de warrants. De biedprijs voor de warrants zal worden bekendgemaakt bij de aankondiging van het overnamebod.

Beaulieu Kruishoutem lanceerde op 14 maart een overnamebod op Associated Weavers. De raad van bestuur en het management van Associated Weavers steunt het overnamebod.

De groep Beaulieu Kruishoutem is een holding met drie participaties: Belgian Nylon Industries (100%), Beaulieu International Group (22,8%) en Beaulieu Nylon (100%). Beaulieu Kruishoutem is voornamelijk actief als grondstoffenproducent en slechts in mindere mate als tapijtproducent.