Punch International stijgt vijf procent na publicatie jaarresultaten
Foto: rr
ANTWERPEN - Op Euronext Brussel noteert Punch International kort na opening 5,03 procent hoger op 95 euro. Rond 9u15 is de koers wat teruggevallen tot 94 euro (+3,92 procent). Punch International noteert op zijn hoogste koers ooit.
Er zijn reeds 4.816 aandelen verhandeld, dat is nu al meer dan op een gemiddelde dag. Punch publiceerde maandag nabeurs jaarresultaten. De technologiegroep boekte over 2005 zijn hoogste nettowinst ooit.

Punch International heeft in 2005 een nettowinst behaald van 41 miljoen euro. In 2004 werd nog een nettowinst van 16 miljoen euro geboekt. De verzelfstandigingsstrategie die de Oost-Vlaamse groep sinds 2004 nastreeft, wierp in 2005 zijn vruchten af. Ruim de helft van het nettoresultaat, 22 miljoen euro, is afkomstig van de beursgang van de afdeling 'Graphix' in mei 2005.

Het technologiebedrijf zei in het persbericht op zoek te blijven naar nieuwe overnames. Dit jaar bestempelt de groep als een overgangsjaar, met een verwachte nettowinst van minstens 23 miljoen euro.

Punch voorspelt voor 2006 een rendement op het eigen vermogen van minstens 15 procent, goed voor een nettowinst van minstens 23 miljoen euro. Het management plant de uitkering van dividend voor 2007.

In een gesprek met Tijd-Nieuwslijn gaf CEO Guido Dumarey aan dat de technologioegroep de komende jaren het zwaartepunt van zijn activiteiten zal leggen bij de automobielactiviteiten. ,,In de toekomst zal de auto het enige echt Europese product blijven. Wij werken in die context aan een milieuvriendelijke mobiliteitsoplossing'', aldus Dumarey.