BRUSSEL - De technologiegroep Zetes ziet 5 a 6 mogelijke overnamedossiers in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De groep hoopt in de eerste helft van dit jaar nog een dossier af te ronden. Dat zei gedelegeerd bestuurder Alain Wirtz na een lunchgesprek georganiseerd door het weekblad Trends.
De verschillende overnamedossiers zijn verspreid over Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Zetes kondigde vorig jaar bij de beursgang aan dat het in deze twee landen en in Spanje uitkeek naar overnames. Halfweg februari kondigde de groep al de overname aan van het Spaanse Powersys. Zetes betaalde toen EUR 1,8 miljoen voor het bedrijf dat in 2005 een omzet van EUR 2,6 miljoen behaalde. Volgens Wirtz zijn de nieuwe overnamedossiers belangrijker dan dat in Spanje.

De oprichter en CEO van Zetes benadrukt dat niet alle 5/6 dossiers binnengehaald zullen worden. 'E e n overname in elk van beide landen is voldoende.' De geplande overnames zijn gericht op de markt van de goederenidentificatie. Zetes is ook actief in personenidentificatie. Volgens Wirts heeft Zetes een totale investeringscapaciteit van ongeveer EUR 50 miljoen.

Onlangs startte Zetes in Italie nog een filiaal op, waardoor de groep nu in 9 Europese landen rechtstreeks actief is. 'We staan op het punt om in Italie ons eerste grote contract binnen te halen', zegt Wirtz.

Zetes verwacht verder ook veel van projecten in Afrikaanse landen voor de registratie van de plaatselijke inwoners, met het oog op een referendum of op verkiezingen. Vorig jaar sleepte de groep daarvoor een contract in de wacht in Congo, in opdracht van de Verenigde Naties. Volgens Wirtz staan er momenteel zes Afrikaanse landen op het verlanglijstje van de groep. Mali en Ivoorkust zijn daar twee van.