L´Oreal aast op The Body Shop
Anita Roddick. Foto: rr
ANTWERPEN - De Franse cosmeticareus L'Oreal neemt de Britse keten The Body Shop over. LOreal biedt 300 pence cash per aandeel, of 652 miljoen Britse pond (940 miljoen euro) in totaal. De raad van bestuur van The Body Shop steunt het bod, net zoals oprichtster Anita Roddick.
Dat meldt L'Oreal in een persbericht. The Body Shop blijft binnen de groep L'Oreal een onafhankelijke entiteit, onder leiding van de huidige ploeg. The Body Shop staat bekend voor zijn ethische principes. Zo verkoopt de keten enkel producten die niet getest zijn op dieren. Ook na de overname zal de keten zal enkel producten van het merk The Body Shop verkopen, terwijl de merken van L'Oreal enkel via hun gewoonlijke kanalen verdeeld worden.

De raad van bestuur van The Body Shop steunt het bod. Stichtster Anita Roddick heeft eveneens haar zegen gegeven. Zij blijft consultant voor The Body Shop en zal dat ook worden voor de hele groep L'Oreal. L'Oreal is door deze akkoorden al zeker 42,6% van de aandelen The Body Shop in handen te krijgen.

Cadeau

Het bod waardeert The Body Shop op GBP 652 miljoen. De prijs van 300 pence per aandeel behelst een premie van 34,2% tegenover de koers op 21 februari, 'de dag voor de speculatie over een mogelijk bod begon', aldus L'Oreal. De overname heeft dit jaar een neutrale impact op de winst per aandeel van L'Oreal, vanaf 2007 is de impact positief. The Body Shop realiseerde in 2005 een geconsolideerde omzet van GBP 419 miljoen. De groep heeft 2085 winkels in 54 landen.

'Dit is ongetwijfeld het mooiste cadeau dat The Body Shop kon krijgen voor zijn dertigste verjaardag', aldus Roddick. 'L'Oreal begrijpt de unieke positie van The Body Shop in de zakenwereld en hoe wij hebben bijgedragen tot een mentaliteitsverandering op vlak van mensenrechten, dierenrechten, aandacht voor het leefmilieu en eerlijke handel.'