Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Corus verkoopt haar aluminiumactiviteiten aan het Amerikaanse Aleris voor EUR 728 miljoen. Dat heeft het Nederlands-Britse staalbedrijf donderdag bekedgemaakt in een persbericht. Vanochtend meldde FNV Bongenoten al dat Corus overeenstemming heeft bereikt.

FNV Bondgenoten stelde vanochtend in een te vroeg uitgegeven persbericht tegen de verkoop te zijn. De vakbond vindt die overbodig, zeker omdat 'de aluminiumdivisie nog steeds een positieve bijdrage levert aan het goede concernresultaat'.

Aleris stelde vanochtend in een persbericht circa EUR 28 miljoen aan schuld van Corus te zullen overnemen. Het Amerikaanse bedrijf stelde afronding van de verkoop in het derde kwartaal van dit jaar te verwachten.

De verkoop betreft volgens Corus ook de belangen in de Canadese en Chinese joint ventures. De smelting-activiteiten blijven binnen Corus en zullen gaan leveren aan Aleris. Daarnaast zullen beide bedrijven een overeenkomst sluiten op het gebied van 'research, ontwikkeling en technologie', zoals het bedrijf dat noemt.

Aleris, genoteerd aan de beurs van New York, is voorgekomen uit de fusie van Commonwealth Industries en IMCO Reycling eind 2004. Met een omzet van meer dan USD 2 miljard en 4.200 werknemers is het bedrijf onder meer actief in de Verenigde Staten, Brazilie, Duitsland, Mexico en Wales.

Het bedrijf is onder meer actief op het gebied van het recyclen van aluminium en zink, alsmede de productie van aluminium en zink. Bij het slot van de handel woensdag had het bedrijf een marktwaarde van USD 1,4 miljard.

Harro ten Wolde harro@bfn.com

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in