Dexia voert nieuwe kaartlezer in voor internetbankieren
Foto: rr
ANTWERPEN - Dexia Bank vernieuwt zijn forum voor internetbankieren en voert daarvoor een kaartlezer in, waardoor de klant met zijn bankkaart vanop elke computer met internetverbinding kan bankieren. Dexia verandert de naam van zijn internetbankieren van Net Banking tot 'Dexia Direct Net'.
De kaartlezer - de Dexia Card Reader - lijkt op een rekenmachine, en genereert bij elk gebruik, op basis van de gegevens in de chip van de kaart, een andere code. Dexia Bank gaat de nieuwe beveiliging de komende maanden invoeren voor alle klanten. Volgens de bank bankieren momenteel ruim 500.000 klanten via internet. De kaartlezer kost EUR 25, maar elke Dexia-klant krijgt een gratis exemplaar.

Naast de nieuwe beveiliging moet de klant geen software meer installeren op zijn PC. Ook zal het internetbankieren uitgebreid worden met een aantal functies. Er komt onder meer een berichtenmodule, waardoor via het internet met het agentschap gecommuniceerd kan worden.

De kaartlzer is ontworpen door het beursgenoteerde Vasco Data. De kaartlezer van Dexia verschilt van een gewone Digipass, omdat hij niet gekoppeld is aan een bepaalde persoon. Er is ook geen bijkomende code nodig zoals bij een Digipass. Volgens Dexia is het de eerste bank in Belgie die dit soort beveiliging invoert voor het internetbankieren.