Bekaert wil zijn positie versterken in Rusland
ANTWERPEN - Bekaert wil zijn positie versterken in Rusland. Het praat met drie Russische ondernemingen om exclusieve samenwerkingsakkoorden af te sluiten.
Dat meldt de staalkoordproducent in een persbericht. Volgens de groep vormt het uitbouwen van een strategische positie in Rusland een essentieel onderdeel van de strategie van duurzame groei.

Bekaert is al jaren actief in Rusland. Het bedrijf heeft er naar eigen zeggen een uitgebreid klantenportefeuille opgebouwd. De belangrijkste producten zijn staalkoordproducten voor de versterking van banden, staalvezels voor de wapening van beton en andere gespecialiseerde draadproducten. Het merendeel van deze producten wordt vandaag vanuit Bekaert-vestigingen in Centraal-Europa aan Rusland geleverd aangezien de onderneming in Rusland niet over lokale productiecapaciteit beschikt. Voor de komende jaren verwacht Bekaert veel groeipotentieel op het vlak van de bandenproductie en dus een toename van de vraag naar staalkoordproducten. Overeenkomstig Bekaert's wereldwijde aanpak, wil het in deze groeimarkt ook een eigen productieplatform uitbouwen.

Bekaert praat daarvoor met de groep van ondernemingen Uralkord (productieplatform voor staalkoord), Kordinvest (management bedrijf) en TTMP (vervaardigt uitrustingen voor de groep). Bekaert en de drie bedrijven willen de komende maanden een overeenkomst uitwerken.

Daarnaast verwacht Bekaert ook dat de vraag naar hoogtechnologische draadproducten voor het vervaardigen van componenten voor de auto-industrie een belangrijke evolutie zal kennen. 'Bekaert blijft een aantal opportuniteiten op dit domein bestuderen', meldt het persbericht. Ook zullen de mogelijkheden inzake lokale bevoorrading van walsdraad, Bekaert's belangrijkste grondstof, 'nader bekeken worden'.