Arcelor weigert commentaar op ,,speculatie en geruchten''
ANTWERPEN - De Luxemburgse staalgroep Arcelor geeft geen commentaar op ,,speculatie en geruchten'' over strategische transacties die met de groep te maken hebben. Dat zegt Arcelor woensdag in een persbericht.
De mededeling komt er daags nadat Frankfurter Allgemeine meldde dat Arcelor uit is op een overname van de Amerikaanse sectorgenoot US Steel. Arcelor zou een bod in contanten overwegen. Daardoor nemen de financiële schulden van het bedrijf toe, en wordt het bedrijf een minder aantrekkelijke overnameprooi voor Mittal Steel.

,,Arcelor en zijn filialen evalueren regelmatig diverse strategische alternatieven, waaronder potentiele overnames, om de groei en de ontwikkeling van de groep in de wereld voort te zetten. Arcelor communiceert niet over dergelijke strategische transacties, vooraleer er zich materiele ontwikkelingen voordoen die een communicatie aan de markten rechtvaardigen'', schrijft de groep.

,,Dat is en blijft het beleid van de groep, ondanks groeiende speculatie op de markt als gevolg van het ongevraagd en vijandig bod op de groep door Mittal Steel''.

Arcelor verwijst tenslotte naar de unanieme beslissing van zijn raad van bestuur om het bod van Mittal Steel te verwerpen.