Suez mag Europees Parlement beveiligen
Foto: rr
ANTWERPEN - Tractebel Engineering, een dochter van de Franse nutsgroep Suez, heeft in een consortium twee contracten binnengehaald voor de verbetering van de beveiliging van het Europees Parlement.
De contracten betreffen de studies en follow-up van de werken met het oog op de verbetering van de beveiliging op de sites van het Europees Parlement in Brussel, Luxemburg en Straatsburg.

Het eerste contract heeft betrekking op het ontwerp van een beveiligingssysteem met intrusiedetectie, personentelling en public address (geluidsinstallaties) en op de follow-up van de plaatsing ervan in het gebouw van het Europees Parlement in Straatsburg.

Het tweede contract betreft de follow-up en coordinatie van de werken in het kader van de beveiliging van de belangrijkste sites van het Europees Parlement in Brussel, Luxemburg en Straatsburg. De geluidsinstallaties, het badgesysteem en diverse beveiligingsvoorzieningen in meerdere gebouwen waren immers aan vernieuwing toe.

"Deze nieuwe contracten liggen in de lijn van de diensten die Tractebel Engineering al twintig jaar aan Europese instellingen verleent", schrijft Suez in zijn persbericht.