NewTree opent commercieel filiaal voor Spanje en Portugal
Foto: rr
ANTWERPEN - De Brusselse chocoladeproducent NewTree heeft eind janauri een commercieel filiaal voor Spanje en Portugal opgericht, NewTree Iberica. Daardoor zullen de aanvankelijke verkoopprognoses voor deze landen overtroffen worden.
NewTree Iberica, met vestiging in Madrid, beschikt over een startkapitaal van EUR 120.000. Dat is voor 75% in handen van NewTree zelf en voor 25% van MPSinvest, het investeringsvehikel van Marc Michiels en David Cruz de Sousa. De dochteronderneming zal werk bieden aan vier mensen.

Met het nieuwe filiaal wil NewTree het aantal verkooppunten op het Iberische schiereiland opvoeren. Sinds midden 2005 worden de chocolades van NewTree verkocht in meer dan 50 gespecialiseerde kruidenierszaken in Spanje en Portugal.

De afgelopen vier jaar is de verkoop van chocoladetabletten op de Iberische markt met 10% in volume en 15% in waarde gestegen, en de tabletten pure chocolade met meer dan 13%, aldus het persbericht. Zes van de negen soorten chocoladetabletten van NewTree zijn van pure chocolade.

NewTree Iberica is het derde filiaal van NewTree, na NewTree France, dat in 2002 het levenslicht zag, en NewTree America (2005). Volgens Benoit de Bruyn, de afgevaardigd bestuurder van NewTree, kan de nieuwe vestiging een bruggenhoofd kunnen vormen voor de introductie van NewTree's chocolades in een aantal Zuid-Amerikaanse landen.

NewTree verwacht voor 2005 een omzet van EUR 1,9 miljoen, 50% meer dan in 2004. Het bedrijf noteert sinds 12 december 2005 op de Brusselse Vrije Markt.