ANTWERPEN - Belgacom is donderdag in de vroege handel 5 procent gezakt tot 26,09 euro, het laagste peil sinds de zomer van 2004. Omstreeks 10.10 uur herstelt het aandeel tot 26,6. Maar dat is nog steeds 3,2 procent minder dan de slotkoers van woensdag.
Belgacom organiseerde woensdagavond in Londen een diner voor analisten. Belgacom gaf geen officiele guidance maar analisten kregen indicaties dat de marge in de vastelijndivisie volgend jaar onder druk komt te staan.

Volgens analist Nicolas Saillez van ING Wholesale Banking zei Scott Alcott, verantwoordelijke voor de vastelijnactiviteiten, dat de consensus voor ebitda-marge voor de vastelijndivisie voor 2006 wat te hoog ligt. Een andere analist, die anoniem wenst te blijven, sprak eerder van een impressie dat de marges te hoog ingeschat worden.

Nieuwe inkoopoperatie

Diezelfde analist kreeg ook de impressie dat beleggers in 2006 niet moeten rekenen op een speciaal dividend of een inkoop van eigen aandelen. CEO Didier Bellens liet dat ook uitschijnen in een gesprek met De Tijd en La Libre Belgique. Over de eigen aandelen, die Belgacom nu in bezit heeft, is nog niets beslist. "We hebben ook geen plannen voor een nieuwe inkoopoperatie, maar dat is natuurlijk een beslissing van de Raad van Bestuur", zei hij.