Ahold verliest tot 6,6% na correctie omzetcijfers
De cijfers van Stop & Shop waren verkeerd doorgegeven.
AMSTERDAM - Op Euronext Amsterdam heeft het aandeel Ahold vrijdagmiddag tot 6,6% ingeleverd nadat het supermarktconcern een persbericht uitbracht waarin het de donderdag gemelde omzetcijfers voor de Amerikaanse ketens Stop & Shop en Giant-Landover corrigeerde.
Volgens Ahold zijn de verschillen ,,het gevolg van een handmatige berekeningsfout''. Ahold heeft de vergelijkbare omzet van Stop & Shop en Giant-Landover over het vierde kwartaal van 2005 en geheel 2005 gecorrigeerd. De in het omzetbericht vermelde identieke omzetpercentages zijn ongewijzigd.

Rond 15.33 uur noteert het aandeel Ahold 0,27 euro lager op 6,54 euro, een verlies van 4,1 procent. Eerder werd een verlies van 6,6 procent opgetekend. De omzet ligt met 19,4 miljoen stukken boven het 10-daags gemiddelde van 10,8 miljoen.

Ahold meldde donderdag voor Stop & Shop een stijging van de vergelijkbare omzet in het vierde kwartaal van 1,8 procent. Dit moet volgens het concern 1,3 procent zijn. Voor Giant-Landover werd een daling van 0,4 procent gerapporteerd, maar dit moet een daling van 0,7 procent zijn.

Ahold verontschuldigt zich in het vrijdag uitgebrachte persbericht voor de onjuiste cijfers in het omzetbericht van donderdag.