Dexia verkoopt Britse private banking-activiteiten
BRUSSEL - De Belgisch-Franse bankgroep Dexia verkoopt zijn private bankingactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk aan het Britse Rathbone Investment Management Limited. Dat meldt Dexia vrijdag in een persbericht. Dexia wil zich wat private bankingactiviteiten betreft concentreren op ,,zorgvuldig geslecteerde binnen- en buitenlandse markten waar de groep reeds een stevige voet aan de grond heeft''.
Daarom heeft Dexia beslist zijn private bankingactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk van de hand te doen. De bankgroep heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met Rathbone Investment Management Limited, een volledige dochteronderneming van Rathbone Brohers Plc.

,,Dexia is ervan overtuigd dat de kwaliteitsservice die zijn cliënten gewend waren, eveneens zal aangeboden worden door een van de meest vooraanstaande Britse private bankinginstellingen'', aldus Dexia.

De overgedragen activa onder beheer in het Verenigd Koninkrijk bedragen ongeveer 0,85 miljard euro (580 miljoen pond), wat een fractie is van de totale private bankingportefeuille die de Dexia Group beheert (41 miljard euro op 30 september 2005). ,,De transactie zal geen noemenswaardige financiële impact hebben op de jaarrekening van Dexia'', zegt Dexia nog. De transactie moet nog goedgekeurd worden door de bevoegde autoriteiten en wordt normaal gezien afgerond in april 2006.

Donderdagavond gaf woordvoerster Ulrike Pommee al aan dat verschillende partijen Dexia contacteerden in verband met zijn private banking in het Verenigd Koninkrijk. Ze reageerde daarmee op een bericht dat Dexia zich voor private banking uit het VK zou terugtrekken .