Belgacom/Telindus: positief effect op wpa vanaf 2007
Ronald Everaert (l) en Didier Bellens, de topmannen van respectievelijk Telindus en Belgacom.
LEUVEN - De overname van de netwerkintegrator Telindus door Belgacom heeft een positief effect op de winst per aandeel van Belgacom vanaf 2007. Dat zei Belgacom-CEO Didier Bellens op een persconferentie ter gelegenheid van de overname van Telindus. Belgacom bevestigt zijn jaardoelstellingen voor 2005. Belgacom heeft ook geen haast om het pakket Mobistar-aandelen, dat in handen is van Telindus, te verkopen.
Voor het boekjaar 2005 rekent de telecomgroep voor de vastelijnactiviteiten op een omzetdaling van 3% en stabiele marges. Voor de mobiele afdeling kan de omzetdaling oplopen tot 4%, en kunnen de marges zakken tot 47%.

Woensdagavond liet Belgacom weten dat het bod op Telindus geslaagd is. Die overname zal in 2006 geen belangrijk effect hebben op de winst per aandeel, maar zal vanaf 2007 wel een positieve impact hebben. CEO Bellens zei verder nog dat Belgacom geen haast heeft om de Mobistar-aandelen, die het na het bod op Telindus verwerft, te verkopen. ,,Het is niet onze bedoeling ze bij te houden, maar we zijn niet verplicht ze tegen een bepaalde datum te verkopen. Er is dan ook geen haast bij, en er is ook geen akkoord met France Telecom'', zei Bellens.

De opbrengst van de eventuele verkoop van het Mobistar-belang zal binnen Telindus blijven. Of dat in de rechter- of linkerbroekzak van Belgacom zit, maakt niet uit, maar het toont onze wil om deze business verder te ontwikkelen, aldus Bellens.

Bellens zei verder nog dat Belgacom en France Telecom op bepaalde vlakken de mogelijkheid tot samenwerking onderzoeken. ,,Bijvoorbeeld op het vlak van content voor digitale tv, maar grote zaken zijn dat niet'', zei Bellens.