Belgacom verlengt bod Telindus
Foto: belga
ANTWERPEN - Het overnamebod van Belgacom op Telindus is geslaagd. Belgacom heeft na afloop van het bod 90,86% van de aandelen Telindus in handen en gaat het bod verlengen. Dat meldt Belgacom in een persbericht.
Belgacom achtte het bod geslaagd als 75% van de aandelen zich aanmeldden. In totaal kreeg Belgacom 32,5 miljoen aandelen in bezit, goed voor 90,86% van alle aandelen. De komende dagen wordt bij de CBFA een nieuw bod ingediend om de resterende aandeelhouders de kans te geven hun aandelen en warrants tegen dezelfde voorwaarden in te brengen.

Gelet op de onoverdraagbaarheid van de warrants werden geen warrants aangeboden in het kader van het bod. Hierdoor werden 84,3% van het totale aantal effecten (aandelen en warrants) van Telindus Group aangeboden aan Belgacom. De houders van 434.647 warrants klasse IV (i.e. 88,32% van de uitstaande warrants klasse IV) hebben zich ertoe verbonden om hun warrants uit te oefenen en de aandelen die zij zullen verkrijgen ten gevolge daarvan in oktober 2006 aan Belgacom aan te bieden.

"We zijn verheugd over het vertrouwen dat de Telindus-aandeelhouders stellen in het partnerschap van Belgacom en Telindus", aldus Didier Bellens, CEO van Belgacom. "We kijken ernaar uit een deel te worden van de Belgacom Groep en een solide basis te leggen om ons gemeenschappelijk netwerkintegratie- en IT-aanbod voor de corporate- en businessmarkt verder uit te breiden," zei Ronald Everaert, CEO van Telindus.

De prijs van de aangeboden aandelen van Telindus Group zal uiterlijk op 18 januari 2006 aan de verkopers van aandelen worden betaald.