Aandeel Telindus fors hoger na bod Belgacom
Foto: rr
BRUSSEL - Op Euronext Brussel noteert het aandeel Telindus al 5,5 procent hoger, na het hogere bod dat Belgacom gisteren uitbracht. Voor een aandeel Telindus wordt nu 17,5 euro neergeteld. Het aandeel Belgacom zakt met 0,1 procent tot 28,10 euro.
Belgacom verhoogde gisteren zijn bod op Telindus met 23 procent tot 16,6 euro. Daarmee overklast Belgacom France Telecom, dat 15,8 euro bood. De bal ligt nu weer in het kamp van de Fransen. BT zou zich volgens De Tijd niet in de biedstrijd storten.

De raad van bestuur van Telindus, die het bod van France Télécom steunde, heeft vijf bankwerkdagen om een advies te formuleren. Een erg gevoelig aspect van de hele zaak is de positie van Mobistar, dat 2 procent wint tot 68 euro.

France Télécom handhaaft voorlopig zijn bod van 15,80 euro per aandeel. Een eigenlijke beslissing zou pas maandag of dinsdag vallen.

Het lijkt er ondertussen steeds meer op dat de strijd om Telindus op politiek niveau wordt uitgevochten. Belgacom is nog steeds voor 50 procent plus 1 aandeel in handen van de Belgische federale overheid.