ANTWERPEN - De pralinefabrikant Neuhaus gaat de transfer van zijn aandelen van de gereglementeerde markt Eurolist van Euronext Brussels naar de Vrije Markt aanvragen. Parallel daarmee zal refentieaandeelhouder Compagnie du Bois Sauvage een gecombineerd koop- en ruilaanbod op Neuhaus lanceren. Bois Sauvage biedt 235 euro plus 1 aandeel-Bois Sauvage in ruil voor 10 aandelen Neuhaus. Dat melden Neuhaus en Bois Sauvage in een persbericht.

In afwachting van het persbericht werd de notering van zowel Neuhaus als Bois Sauvage opgeschort.

Het bod van Bois Sauvage betekent tegen de huidige koersen een premie van 16,5%, berekende Tijd-Nieuwslijn.

Neuhaus haalt twee redenen aan voor de beslissing om van de gereglementeerde naar de Vrije Markt te verhuizen. Enerzijds is Neuhaus de enige Belgische chocolatier op de gereglementeerde markt, waardoor het bedrijf ruimere verplichtingen heeft voor het verschaffen van informatie dan zijn niet-beursgenoteerde concurrenten. Anderzijds heeft het aandeel Neuhaus, dat op de fixingmarkt wordt genoteerd, een zwakke liquiditeit en heeft de float een beperkte kapitalisatie. De kosten voor de beursnotering leken de raad van bestuur van Neuhaus dan ook niet gerechtvaardigd.

In het kader van deze geplande transfer heeft Neuhaus contact opgenomen met zijn belangrijkste aandeelhouder, de Compagnie du Bois Sauvage, die een belang heeft van 47,73%. De raad van bestuur van Bois Sauvage heeft besloten een gecombineerd koop- en ruilaanbod te lanceren, "om bij deze gelegenheid aan de aandeelhouders van Neuhaus een liquiditeit voor hun aandelen te bieden". Het bod zal gelden voor alle effecten Neuhaus die niet in het bezit zijn van Bois Sauvage.

Aandeelhouders die niet wensen in te gaan op het openbaar bod, zullen hun effecten Neuhaus behouden op de Vrije Markt.