ANTWERPEN - Het Belgisch-Braziliaanse bierconcern InBev is door de private equity onderneming Clearbrook Capital Partners gecontacteerd in verband met het bod dat deze laatste wil uitbrengen op het Britse pubsconcern Spirit Group. "Ze hebben InBev gecontacteerd om een supply-overeenkomst te pre-negocieren", zegt woordvoerster Gwendoline Ornigg van InBev.

The Times schreef zaterdag dat Clearbrook Capital Partners de steun van InBev had verkregen met het oog op het uitbrengen van een bod ter waarde van GBP 3 miljard op Spirit Group, die de pubketens Chef & Brewer en John Barras omvat. InBev zou Clearbrook Capital een 'substantiele lening' verstrekken in ruil voor een biertoeleveringscontract.

Clearbrook Capital Partners is een private equity onderneming die is opgericht door mevrouw Robin Saunders, een voormalige WestLB-bankier. De andere biedingen op Spirit Group zouden van Punch Taverns en de vastgoedinvesteerder Robert Tchenguiz komen. Volgens The Times mag een stevige biedstrijd worden verwacht.

InBev geeft geen cijfermatige details over zijn mogelijke betrokkenheid, maar zegt wel dat de supply-overeenkomst met Clearbrook Capital kredietvoorwaarden zou behelzen. Van het nemen van een belang of een deelname aan het management van de Spirit Group zou echter geen sprake zijn. Woordvoerster Ornigg beklemtoont ook dat de onderhandelingen met Clearbrook Capital nog in de beginfase zitten.