Banken blijven boven

De derde positieve beursweek brengt ons naar een winst van 12,26%. De gok op de financiële aandelen blijft positief uitpakken. Opvallend was dat ze ook vrijdag, toen de beurzen hun kopje lieten hangen, relatief goed bleven presteren. Dexia won 4,5%, KBC 1%, alleen ING gaf 5% prijs. Natuurlijk kunnen de financials wat terugvallen, maar als het beursherstel voortgaat, geloven we dat banken en verzekeraars zullen blijven uitblinken. Houden dus. Zelfs al zijn de winsten op Dexia (+57%), KBC (40%), Ancora (+31%) en ING (+15%) al hoog opgelopen. Dat gezegd zijnde, op Renault hebben we ondertussen ook een winst van 6%, na een indrukwekkende herstelrally. Mogelijk een voorbeeld van een aandeel waar, hoewel de perspectieven slecht zijn, toch al het e slechte nieuws reeds te ruim in verrekend was? Van de drie aandelen met verlies is Agfa (-42%) de 'uitblinker'. Gisteren zei Philips dat zijn medische divisie het slecht doet. Bij de resultaten meldde Agfa net dat de HealthCare-divisie als enige overeind bleef. Conclusie? We houden Agfa. (jre)

DS Agressief gaat frontaal in tegen de markt en belegt in 'de slechte karakters ...
Sport
 1. Moedig Genk ondergaat wet van de sterkste tegen Liverpool
 2. Dries Mertens verbreekt record Diego Maradona
 3. Liverpool-fans hangen beschamende en obscene foto van Divock Origi omhoog in Genk: “Volkomen onaanvaardbaar”
 4. David Goffin klopt Marin Cilic en doet goede zaak met het oog op de Masters tennis
 5. Kan Racing Genk (tegen alle verwachtingen in) in Champions League stunten tegen Liverpool?
 6. Genkse youngsters gaan tegen Liverpool onderuit in UEFA Youth League
 7. Tom Waes neemt afscheid van zijn beste vriendin Wielemie
 8. Eerste nederlaag van het seizoen is meteen zwaarste Europese thuisnederlaag ooit van Club Brugge
 9. Standard houdt met succes opmerkelijke transfer van jeugdspeler tegen: “1.100 kilometer? Dat kan niet in zijn belang zijn”
 10. Pro League “neemt akte” van uitspraken Bart Verhaeghe over de BeNeLiga
 11. Een beetje gek: sterren van Liverpool trainen niet in stadion van Genk, maar op veld van ... een Limburgse derdeprovincialer
 12. Rode Duivels voeren voor tiende keer op rij de FIFA-ranking aan (en we lopen zelfs een beetje uit)
 13. Lefevere is trots met Deceuninck-Quick Step opnieuw nummer 1 te zijn en strikt alwéér een jong talent: “Klassementen liegen niet”
 14. Spaanse voetbalbond bevestigt uitstel van Clasico tussen Barcelona en Real Madrid naar 18 december
 15. Hartproblemen verstoorden zijn seizoen, maar 38-jarige Vasil Kiryienka is nog niet klaar met koersen: “Het was niet gemakkelijk”
 16. Elise Mertens pakt uit met enkele knappe punten en wint haar eerste groepsmatch van de WTA Elite Trophy
 17. "Ferrari vastberaden om te winnen in Mexico"
 18. Greg Van Avermaet was volgens UCI in 2019 de beste in eendagswedstrijden: “Ik win geen twintig keer per jaar, maar doe overal wel mee”
 19. NBA. Kawhi Leonard scoort meteen 30 punten bij debuut en troeft met LA Clippers LeBron James af, Toronto opent seizoen met nipte zege
 20. 15 minuten vertraging door papiersnippers, maar River Plate haalt het in stadsderby van Boca Juniors en is eerste finalist van Copa Libertadores